Boka filmisk berättelse

Välkommen på en 1,5 timmes trevlig sittning i Portvaktsstugans filmiska miljö. Vår filmiska berättelse passar därför för den lite kyligare årstiden och de långa, mörka eftermiddagarna eller kvällarna.

Passar perfekt som AW eller kompisträff för alla er som älskar gamla svenska filmer.

Ni samlas, du och ditt sällskap, i Portvaktsstugans kafé som vi öppnar särskilt för er. Där dukar vi upp antingen ett trevligt eftermiddagsfika eller lite bubbel med tilltugg. Och så berättar vi den spännande historien om Filmstaden, illustrerad av filmklipp som ni antingen kan välja själva eller låta guiden välja.

Vi har numera en diger samling filmklipp att erbjuda – från Filmstadens första film Körkarlen (1921) till en av de sista filmerna som spelades in i Filmstadens ateljéer: Glasblåsarns barn (1998). I vår samling filmklipp kan ni botanisera i gamla godingar med Greta Garbo, Ingrid Bergman, Thor Modéen, Sickan Carlsson, Nils Poppe, Hasse Alfredson och många andra. Eller djupdyka i olika genrer som komedi och melodram, eller varför inte ta en titt på Filmstadens storheter – från Victor Sjöström till Ingmar Bergman via doldisen Karin Swanström – kvinnan som bestämde vad som skulle filmas här i Filmstaden på 30-talet.

Pris före kl 17: 2 300 kr.
Pris efter kl 17: 2 600 kr.
Pris för fika: 60 kr per person
Pris för bubbel med tilltugg: 80 kr per person

Priserna är exklusive moms.

För pensionärsföreningar erbjuder vi 25% rabatt.

Välkomna att boka er filmiska berättelse hos Mikaela Kindblom på: mikaela@filmstadenskultur.se.