Boka gruppguidning

Välkommen med din förening, ditt kompisgäng eller bjud in till en inspirerande AW med arbetskamraterna!

Klicka här för att komma till vår prislista.

Filmstaden i Råsunda är en unik plats där vår svenska filmhistoria lever vidare tack vare de byggnader som bevarats från den tid då Filmstaden var Sveriges Hollywood. Under ert besök i Filmstaden berättar vi om hur Filmstaden kom till och om några av de filmer och filmpersonligheter som är förknippade med denna anrika plats, som Victor Sjöström, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman och filmer som Körkarlen (Victor Sjöström, 1921), Intermezzo (Gustaf Molander, 1936) och Det sjunde inseglet (Ingmar Bergman, 1957).

Vi vandrar runt i Filmstaden och tittar på byggnaderna som står kvar sedan Filmstaden byggdes 1919 och tittar särskilt på Peter Lindes staty Teatervagnen, som är det allra senaste tillskottet till kvarterets utsmyckningar. Guidningen sker mestadels utomhus men under promenaden tittar vi även in i några av de kulturminnesmärka gamla husen. Guidningen tar cirka en timme.

Vi kan erbjuda en rad olika guidningar. Ett mycket populärt alternativ är att kombinera guidningen med kortare filmvisning i Bergmansalongen, även känd som Operan. Eller varför inte avsluta promenaden med trivsamt eftermiddagsfika i vårt eget hus, Portvaktsstugan, som är ett charmigt inrett retrokafé strax innanför entrén till Filmstaden.

Guidningen går också att kombinera med ett besök i Annica Johanssons konstnärsateljé som ligger i det som förr var Ingmar Bergmans kontor.

Det går också att uppleva Filmstaden sittande, i form av en filmhistorisk berättelse i Portvaktsstugans kafé, med filmklipp ur några av Filmstadens mest berömda filmer, serverade med kaffe och småkakor.

Boka Bergmanguidning

Vi tar dig till platserna där många av filmhistoriens mest berömda scener spelades in. Var bodde egentligen Monika, stockholmstjejen i Sommaren med Monika? Och var ägde häxbränningen rum i Det sjunde inseglet? Under guidningen berättar vi om Bergmans kärlek till filmen och hur han utvecklades från en talangfull regissör i SF:s registall till en filmskapare med ett helt eget filmiskt universum.

Skicka en bokningsförfrågan

Ditt namn*

Företag/Organisation/Förening*

Telefonnummer*

E-post*

Fakturaadress*

Antal personer*

Önskat datum (åååå-mm-dd)*

Önskad tid*

Önskas kaffe och bröd*

JaNej

Se kortfilmen om filmstaden i Bergmansalongen/Operan*

JaNej

Ditt meddelande

Vi återkommer inom tre arbetsdagar med svar på inkomna bokningsförfrågningar. Vänligen invänta vår bekräftelse på om bokningen har gått igenom.

För guidning på svenska, engelska, franska och tyska kontakta Mikaela Kindblom på mikaela@filmstadenskultur.se.