Boka gruppguidning

Välkommen med din förening, ditt kompisgäng eller bjud in till en inspirerande AW med arbetskamraterna!

Filmstaden i Råsunda är en unik plats där vår svenska filmhistoria lever vidare tack vare de byggnader som bevarats från den tid då Filmstaden var Sveriges Hollywood. Under ert besök i Filmstaden berättar vi om hur Filmstaden kom till och om några av de filmer och filmpersonligheter som är förknippade med denna anrika plats, som Victor Sjöström, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman och filmer som Körkarlen (Victor Sjöström, 1921), Intermezzo (Gustaf Molander, 1936) och Det sjunde inseglet (Ingmar Bergman, 1957).

Vi vandrar runt i Filmstaden och tittar på byggnaderna som står kvar sedan Filmstaden byggdes 1919 och tittar särskilt på Peter Lindes staty Teatervagnen, som är det allra senaste tillskottet till kvarterets utsmyckningar. Under promenaden tittar vi in i några av de kulturminnesmärka gamla husen, men dessa är alla upptagna idag av helt andra aktiviteter: Filmstaden Råsunda är idag en stadsdel i Solna med ett eget poserande liv.

Vi kan erbjuda en rad olika guidningar eller vandrande filmföreläsningar. Ett mycket populärt alternativ är att se en film i anslutning till guidningen, i Bergmansalongen, även känd som Operan. Eller varför inte avsluta promenaden med trivsamt eftermiddagsfika i vårt eget hus, Portvaktsstugan, som är ett charmigt inrett retrokafé strax innanför entrén till Filmstaden.

Guidningen går också att kombinera med ett besök i Annica Johanssons konstnärsateljé som ligger i det som förr var Ingmar Bergmans kontor.

Under de ljusa och varma månaderna sker våra guidningar mestadels utomhus. Men det går också att uppleva Filmstaden sittande, i form av en filmhistorisk berättelse i Portvaktsstugans kafé, med filmklipp ur några av Filmstadens mest berömda filmer, serverade med kaffe och småkakor.

Boka Bergmanguidning

Till jubileumsåret 2018 har tagit fram en helt ny promenad i Filmstaden, där vi tar dig till platserna där många av filmhistoriens mest berömda scener spelades in. Vi tar dig till platserna där många av filmhistoriens mest berömda scener spelades in. Var bodde egentligen Monika, stockholmstjejen i Sommaren med Monika? Och var ägde häxbränningen rum i Det sjunde inseglet?

Skicka en bokningsförfrågan

Ditt namn*

Företag/Organisation/Förening*

Telefonnummer*

E-post*

Fakturaadress*

Antal personer*

Önskat datum (åååå-mm-dd)*

Önskad tid*

Önskas kaffe och bröd*

JaNej

Se kortfilmen om filmstaden i Bergmansalongen/Operan*

JaNej

Ditt meddelande

Vi återkommer inom tre arbetsdagar med svar på inkomna bokningsförfrågningar. Vänligen invänta vår bekräftelse på om bokningen har gått igenom.

För guidning på svenska, engelska, franska och tyska kontakta Mikaela Kindblom på mikaela@filmstadenskultur.se.

Priser guidning

Dagtid avser fram till kl. 17.00.

Ordinarie priser

Vardagar:
Guidning dag
2 000 kr exkl. 25 % moms

Guidning kväll
2 300 kr exkl. 25 % moms

Guidning med filmvisning i Bergmansalongen
2 500 kr exkl. 25 % moms

Guidning med film i Bergmansalongen kväll
2 800 kr exkl. 25 % moms

Guidning på engelska
2 500 kr exkl. 25 % moms

Helger:
Guidning dag
2 300 kr exkl. 25 % moms

Guidning kväll
2 500 kr exkl. 25 % moms

Guidning på engelska
2 800 kr exkl. 25 % moms

Pensionärsföreningar & skolor

Alla priser nedan är inklusive moms.

Pensionärsföreningar:
Guidning dag
2 000 kr

Guidning kväll
2 300 kr

Guidning med filmvisning i Bergmansalongen dag
2 500 kr

Guidning med filmvisning i Bergmansalongen kväll
2 800 kr

Guidning på engelska
2 500 kr

Skolor och utbildningssäten:
Guidning med filmklipp i Portvaktsstugan
1 200 kr

Guidning med filmvisning i Bergmansalongen
1 700 kr

Guidning på engelska
2 000 kr

Det går också att boka en guidning med eftermiddagsfika i vår fina Portvaktsstuga, där vårt våffelkafé är öppet fredagar till söndagar. Om ni önskar fika i anslutning till ert besök i Filmstaden är ni välkomna att boka det samtidigt som guidningen. Vi kan hålla kafét öppet för er om ni är minst 15 personer och max 30 personer. Priserna är inklusive moms.

Pris:
Kaffe eller te med gott fikabröd per person
60 kr

After work med bubbel med snacks per person
80 kr

Då bokningen är genomförd skickar vi en bokningsbekräftelse med uppgifter om datum och tid, pris och mötesplats samt en kort beskrivning av vad guidningen går ut på. Denna skickas till kontaktpersonen för bokningen och ligger som underlag för fakturering. Vi skickar fakturan via mail till er kontaktperson efter ert besök till Filmstaden.

För mer information kontakta Mikaela Kindblom på mikaela@filmstadenskultur.se så hittar vi en lösning som passar just er.