Boka gruppguidning

Välkommen med din förening, ditt kompisgäng eller bjud in till en inspirerande AW med arbetskamraterna!

Aktuell prislista finns längst ner på sidan.

Vi vill att ert besök hos oss ska vara så säkert som möjligt. Därför gör vi guidningarna numera för grupper med ett begränsat antal personer. I övrigt under ert besök i Filmstaden ber vi er att ta sedvanliga försiktighetsåtgärder: Tänk på avståndet. Använd handspriten som vi ställer fram och vänligen undvik att delta om ni känner er krassliga. 

Filmstaden i Råsunda är en unik plats där vår svenska filmhistoria lever vidare tack vare de byggnader som bevarats från den tid då Filmstaden var Sveriges Hollywood. Under våra guidningar berättar vi om hur Filmstaden kom till och om några av de filmer och filmpersonligheter som är förknippade med denna anrika plats, som Victor Sjöström, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman och filmer som Körkarlen, Intermezzo och Det sjunde inseglet.

Guidning

Vår guide möter er utanför Portvaktsstugan på Greta Garbos väg 3. Därifrån går vi en promenad genom Filmstadens magiska miljöer. Vår guide berättar om hur den här platsen blev Sveriges Hollywood. Vi går runt och tittar på de åtta filmhistoriska byggnaderna som är bevarade och stannar till vid vår nya arkitekturmodell som visar hur Filmstaden såg ut på 1920-talet samt Peter Lindes staty Teatervagnen. Guidningen sker mestadels utomhus och tar cirka en timme.

För att det ska vara så tryggt som möjligt tar vi under rådande omständigheter emot max 15–20 besökare per tillfälle.

För närvarande kan vi inte erbjuda filmklipp i samband med guidningarna.

Filmisk berättelse

Vintertid går det också att uppleva Filmstaden sittande, i form av en filmhistorisk berättelse i Portvaktsstugan, med filmklipp ur några av Filmstadens mest berömda filmer. Vår filmiska berättelse passar därför utmärkt under den lite kyligare årstiden. Max 25 personer.

Besök i konstateljé

Kombinera guidningen med ett besök hos konstnären Annica Johansson, som har sin ateljé i Ingmar Bergmans gamla kontorsrum i Filmstaden.

Bergmanguidning

Vi tar dig till platserna där många av filmhistoriens mest berömda scener spelades in. Var bodde egentligen Monika, stockholmstjejen i Sommaren med Monika? Och var ägde häxbränningen rum i Det sjunde inseglet? Under guidningen berättar vi om Bergmans kärlek till filmen och hur han utvecklades från en talangfull regissör i SF:s registall till en filmskapare med ett helt eget filmiskt universum. Under guidningen besöker vi också Bergmanbion. Max 25 personer.

Aktuell prislista finns längst ner på sidan.

Skicka en bokningsförfrågan

  Ditt namn*

  Företag/organisation/förening (inkl. organisationsnummer)*

  Telefonnummer*

  E-post*

  Fakturaadress*

  Antal personer*

  Önskat datum (åååå-mm-dd)*

  Önskad tid*

  Välj din guidning*

  Tillval

  Önskas kaffe och kaka i Portvaktsstugan?*

  JaNej

  Önskas AW med bubbel och snacks i Portvaktsstugan?

  JaNej

  Ditt meddelande

  Vi återkommer inom tre arbetsdagar med svar på inkomna bokningsförfrågningar. Vänligen invänta vår bekräftelse på om bokningen har gått igenom.

  För guidning på svenska, engelska, franska och tyska kontakta Mikaela Kindblom på mikaela@filmstadenskultur.se.

  Guidningspriser

  Ordinarie priser

  Guidning
  2 000 kr exkl. 25 % moms

  Guidning med besök i konstateljé
  2 000 kr exkl. 25 % moms

  Guidningar på engelska, franska eller tyska
  min. 2500 kr exkl. 25 % moms

  För guidning kvällstid (efter kl. 17) tillkommer 300 kr.

  För guidning helgtid, kontakta mikaela@filmstadenskultur.se.

  Pensionärsföreningar & skolor

  Alla priser nedan är inklusive moms.

  Pensionärsföreningar:

  Guidning
  2 000 kr

  Guidning med besök i konstateljé
  2 000 kr

  För guidning kvällstid (efter kl. 17) tillkommer 300 kr.

  För att boka guidningar kontakta mikaela@filmstadenskultur.se.

  Grundskola och gymnasium:
  Guidning med filmklipp i Portvaktsstugan
  1 700 kr

  Fika

  Det går också att boka en guidning med fika i fina Portvaktsstugan, där vårt våffelkafé är öppet fredagar till söndagar. Om ni önskar fika i anslutning till ert besök i Filmstaden är ni välkomna att boka det samtidigt som guidningen. Vi kan hålla kafét öppet för er om ni är minst 15 personer och max 30 personer. Priserna nedan är inklusive moms.

  Priser:
  Kaffe eller te med gott fikabröd per person
  60 kr

  After work med bubbel med snacks per person
  80 kr

  Regissörsvillan

  Varför inte kombinera din guidning med en matbit på Regissörsvillan? Boka lunch för grupper i samband med guidning direkt via Regissörsvillan.

  För mer information kontakta Mikaela Kindblom på mikaela@filmstadenskultur.se så hittar vi en lösning som passar just er.