Våffelkafé

Varmt välkommen till Portvaktsstugan, ett våffelkafé mitt i den svenska filmhistorien! Här serveras kaffet i porslinskanna och du kan äta gourmévåfflor eller sju sorters kakor på det gamla goda viset. I vårt lilla filmbibliotek kan du lära dig mer om Filmstaden och våra filmstjärnor medan du tar en kopp kaffe.

I vår mysiga butik hittar du filmiska presenter både till dig själv och andra. I vårt sortiment finns gamla filmklassiker, böcker av och om filmskapare, retroartiklar samt lite allt möjligt.

Portvaktsstugan ligger precis vid Näckrosens tunnelbanestation i Filmstaden. 

Varje söndag klockan 14 under september-november och februari-maj är alla välkomna på att följa med på en guidad visning i Filmstaden. Läs mer om våra öppna söndagsguidningar här.

På kaféets väggar varvas olika konstutställningar.

Ordinarie öppettider: fredag till söndag klockan 11-18.

Portvaktsstugans öppettider i sommar 2024:

Portvaktsstugans våffelkafé har öppet till och med den 16 juni och har därefter följande öppettider i juni-augusti:

21-23 JUNI: Stängt.
28-30 JUNI: Stängt.

JULI: Öppet 12-16 på SÖNDAGAR, med begränsad meny (läs mer nedan)
2-4 AUGUSTI: Stängt.
9-11 AUGUSTI: Stängt.

16-18 AUGUSTI: Öppet.
23-25 AUGUSTI: Öppet (Filmstadens Dag den 25/8!)
30 AUG – 1 SEPT: Öppet.

Besök oss i juli

Kom och fika i vårt filmhistoriska hus och passa på att se våra utställningar, statyer och arkitekturmodellen. Öppet 12-16. Guidning kl 14.00. Observera att kafét under juli månad har annorlunda öppettider och en enklare meny. 

Guidningen börjar klockan 14.00 vid Portvaktsstugan. Köp biljett i kaféet. Inga förbokningar krävs. Pris: 70 kr – gratis för Filmstadens vänner.

Varmt välkomna!