Cineasterna

Leave her to heaven (1945)
Gene Tierney spelar kvinnlig psykopat i Leave her to heaven (1945) som vi visar 27/3.

Filmklubben Cineasterna VT 2017

Cineasterna är filmklubben i Filmstaden Råsunda för dig som vill lära dig mer filmhistoria – genom att se de stora filmklassikerna och prata om dem! En cineast är det franska ordet för filmskapare – hos oss har det mer blivit synonymt med vi som älskar film. Termen introducerades i Sverige av filmaren och filmkritikern Jonas Sima på 1960-talet.

Vår nya filmklubb riktar sig till dig som alltid velat se de stora filmklassikerna i trevligt sällskap och dessutom har saknad möjligheten att få diskutera filmen och dina intryck efteråt. Här ges alltså tillfälle att få botanisera lite mer på djupet i filmhistorien.

Under våren träffas vi fem gånger i Operan, Ingmar Bergmans kulturminnesmärkta bio som ligger vägg i vägg med SF:s bio Filmstaden Råsunda. Programsättare för Cineasterna är Mikaela Kindblom som också leder samtalen efteråt.

Det går antingen att köpa en säsongsbiljett som garanterar plats på samtliga fem visningar under våren 2016 – eller betala per tillfälle i mån av plats.

Säsongsbiljett Cineasterna: 400 kronor för fem visningar – 300 kronor för Filmstadens vänner.
Biljett per visning i mån av plats: 100 kronor – 70 kronor för Filmstadens vänner.
Föranmälan krävs: boka@filmstadenskultur.se

Program för Cineasterna VT 2017

Märkligt. Sagolikt. Annorlunda. Så tänker vi oss vårens omgång av Cineasterna med en blandning av fem filmer som på olika sätt utmanar våra föreställningar om berättelse, filmhistoria och perspektiv. Varmt välkomna!

23/1
Tjuven i Bagdad (Michael Powell, Ludwig Berger, Tim Whelan, 1940, England)
27/2
Doften av grön papaya (Tran Anh Hung, 1993, Frankrike/Vietnam)
27/3
Leave her to heaven (John. M Stahl, 1945, USA)
24/4
Kort möte (David Lean, 1945, England)
22/5
Illusionisten (Sylvain Chomet, 2010, Frankrike)

Varmt välkomna

Mikaela Kindblom
mikaela@filmstadenskultur.se