Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Boksamtal: Möt Allan Ekelund

13 november, 2022 kl. 15:0017:00 CET

Gratis

Hur var det att vara anställd vid filmen? Att se drömfabriken från kulisserna och se filmerna växa fram och förvandlas från ord i manus till rörliga bilder på vita duken?

Allan Ekelund var anställd hos Svensk Filmindustri i Filmstaden mellan 1941 och 1964. Under dessa år var Allan Ekelund inspelningsledare och produktionsledare och arbetade på många av de mästerverk som skapades i Filmstaden, bland andra Hasse Ekmans Vandring med månen, Fröken Chic och Egen ingång och Ingmar Bergmans Sommarnattens leende, Smultronstället och Det sjunde inseglet.

Med tillgång till dagböcker, ett ymnigt bakommaterial och massor av fotografier har Allan Ekelunds barn Christer och Lotta sammanställt en mycket vacker och läsvärd bok som heter Att vara vid filmen.

Vi har glädjen att kunna bjuda på ett samtal med författarna om deras pappa Allan Ekelund, på lördag den 10 september kl 14.00 i Portvaktsstugans trädgård. Då kommer även boken att finnas till försäljning.

Att vara vid filmen av Allan Ekelund är utgiven av Atrium förlag. Samtalet är gratis och arrangeras av Stiftelsen Filmstadens kultur i samarbete med ABF Norra Stockholms län.

Detaljer

Datum:
13 november, 2022
Tid:
15:00 –17:00 CET
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Bergman/Operan, Filmstaden Råsunda
Greta Garbos väg 9
Solna,
+ Google Map