Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En Bergmankväll med Stig Björkman

8 november, 2018 kl. 19:0021:00 CET

70kr

Välkommen till Filmstaden för en kväll med film och samtal tillsammans med Stig Björkman, med fokus på 100-årsjubilaren Ingmar Bergman!

Stig Björkman är en av landets mest framstående filmkännare, och har skrivit en rad filmböcker, bland annat om Lars von Trier och Woody Allen. Han har också länge varit verksam som regissör, till såväl spel- som dokumentärfilmer.

Stig Björkman senaste dokumentär Jag är Ingrid från 2015 handlade om Ingrid Bergman, men han har också ägnat sig åt Ingmar Bergman, bland annat genom två kortare dokumentärfilmer.

Vi visar Bilder från lekstugan från 2009 (30 minuter). Efter filmvisningen samtalar vi med Stig Björkman, om hans tankar kring Bergmans konstnärskap – och Filmstaden förstås. Samtalsledare: Jacob Lundström.

Om Bilder från lekstugan:

”I början av 1950-talet skaffade sig Ingmar Bergman en smalfilmskamera, en 9,5 mm Bell & Howell. Den använde han sig flitigt av, både privat och i sitt arbete. Bilder från lekstugan utgår från dessa filmer, som ger en annorlunda bild av en av filmkonstens främsta utövare.”

Tid och plats: Klockan 18, Bergmanbion/Operan – Filmstaden Råsunda.
Pris: 70 kr (50 kr för Filmstadens vänner).
Boka din plats: boka@filmstadenskultur.se

I samarbete med ABF.

Detaljer

Datum:
8 november, 2018
Tid:
19:00 –21:00 CET
Kostnad:
70kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Bergman/Operan, Filmstaden Råsunda
Greta Garbos väg 9
Solna,
+ Google Map