Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mitt Filmstaden – Bo-Erik Gyberg berättar

9 november, 2016 kl. 19:0021:00 CET

100kr

Under temat Mitt Filmstaden gästas vi av en filmarbetare som jobbat i SF:s gamla ateljéer och berättar om sitt arbete på den filmhistoriska marken i Solna. Den 9 november välkomnar vi Bo-Erik Gyberg som den första gästen i satsningen.

Gyberg har en gedigen gärning inom film bakom sig. Som b-fotograf arbetade han på Peter Kylbergs kultförklarade film ”Jag” (1966) och tv-serien ”Kullamannen” (1967). Som stillbildsfotograf har han varit med på inspelningar av filmer som Ingmar Bergmans ”Beröringen” (1971) och ”Viskningar och rop” (1973), Tage Danielssons ”Mannen som slutade röka” (1972) och Olle Hellboms Pippi Långstrump-filmer. Sedan dess har han arbetat som filmkonsulent på Svenska Filminstitutet och som rektor för Högskolan för fotografi och film vid Göteborgs universitet, Nyckelviksskolan på Lidingö samt för Stockholms Dramatiska Högskola.

Ryktet inom filmbranschen kvarstår: Vad Bo-Erik Gyberg inte vet om film är inte värt att veta!

Välkommen till en trevlig berättarkväll i Filmstaden där vi får veta mer om värdet av en stillbildsfotograf på en långfilminspelning, samarbetet med Ingmar Bergman och Tage Danielsson och mycket mer! Passa på att ta en titt på fotografierna från Pippi-filmerna som vi för tillfället har som utställning i Portvaktsstugan.

Vi bjuder på dryck och tilltugg!

Var: Portvaktsstugan, Filmstaden Råsunda.
Pris: 100 kronor, 70 kronor för Filmstadens vänner.
Boka din biljett: boka@filmstadenskultur.se

Detaljer

Datum:
9 november, 2016
Tid:
19:00 –21:00 CET
Kostnad:
100kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Portvaktsstugan
Greta Garbos väg 3
Solna, 16940 Sverige
+ Google Map