Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Filmstaden 100 år!

28 augusti30 augusti

Gratis

2020 har det gått 100 år sedan Filmstaden invigdes i Råsunda. På den här platsen byggdes världens modernaste filmstudio. Vi uppmärksammar 100-årsjubileet genom att uppföra en arkitekturmodell över området, bjuda in till filmhistorisk utomhusbio samt en fotoutställning om Filmstadens historia.

FILMSTADEN 100 ÅR
28 – 30 augusti

Vilka fantastiska filmupplevelser gömmer sig bakom portalen till Filmstaden, detta kvarter i Solna som en gång i tiden var Sveriges Hollywood?

Under tre augustikvällar bjuder vi på tre glimrande filmer, av de drygt 400 som gjorts här, under bar himmel i Filmstaden.

På dagarna presenterar vi också den nya fotoutställningen på Filmstadens mur, arkitekturmodellen över området samt ordnar guidningar och samtal. Det färdiga programmet presenteras i början av augusti.

Självklart följer vi noga olika rekommendationer från våra myndigheter och hjälper varandra att hålla sociala distans under våra gemensamma filmupplevelser!

FOTOUTSTÄLLNING PÅ FILMSTADENS MUR
I början av 1900-talet var det blåbärsskog och åkermark i Råsunda – strax därpå byggdes världens modernaste filmstudio i området. Hur gick det till? Vi berättar hela den hundraåriga historien i en fotoutställning på Filmstadens mur – från strutsfarm till drömfabrik.

ARKITEKTURMODELL ÖVER FILMSTADEN 1920
Hur såg det ut i Filmstaden på 1920-talet? När AB Svensk Filmindustri öppnade sina ateljéer var hela området stort som tio fotbollsplaner. I en nyproducerad modell (skala 1:150) ger vi en överblick av platsen som blev Sveriges Hollywood, med inspiration hämtad från både nyklassicism och nationalromantik.

Detaljer

Börjar:
28 augusti
Slutar:
30 augusti
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Filmstaden
Greta Garbos väg 3
Solna, 16940 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08 27 00 10